Gaz Networks Irlanda în noul acord CNG cu Virginia International Logistics

Gas Networks Irlanda a convenit un acord cu Virginia International Logistics pentru a dezvolta o stație de gaze naturale comprimate (CNG) la sediile sale din Virginia, în Co Cavan.

Gas Networks vor instala, întreține și opera echipamentul CNG. Construcția proiectului va începe în vara anului viitor și este de așteptat să fie operațională până la sfârșitul anului 2020.

Gaz Networks Irlanda a declarat că CNG este o alternativă dovedită la motorină sau benzină și reduce costurile de transport cu până la 25% și emisiile de carbon cu peste o cincime. Acesta a menționat că, în timp ce vehiculele grele (HGV) și autobuzele reprezintă doar 4% din vehiculele de pe drumurile irlandeze, ele reprezintă 30% din toate emisiile din sectorul transportului rutier.

Virginia International Logistics are o flotă de 120 de camioane, inclusiv vehicule CNG și peste 400 de remorci. Acesta operează la temperatură controlată transporturi de marfă uscată și lichide vrac, deținând containere pentru toate sectoarele, incluzând produse alimentare, electronice, farmaceutice, cât și mărfuri periculoase ADR.

„Ca parte a politicii de logistică verde a companiei, introducerea vehiculelor cu combustibil CNG este unul dintre modurile în care Virginia International Logistics își poate reduce amprenta de carbon”, a declarat Eamon Cole, director la Virginia International Logistics.

„Cererea clienților pentru combustibili alternativi este de asemenea în creștere, întrucât companiile se concentrează și mai mult pe existența unui lanț de aprovizionare cu emisii de carbon reduse”, a adăugat el.

Sursa: www.gnvmagazine.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *