Siria vrea să treacă transportul public la propulsia pe gaz natural

Autoritățile siriene intenționează să schimbe tipul de combustibil folosit în transportul public și în taximetrie, de la benzină la CNG, pe fondul unui deficit de petrol în această țară, a informat ziarul Al-Watan. Potrivit unor surse din compania de distribuție a combustibilului de stat, există un plan de introducere a controlului asupra consumului de gaze și combustibil pentru transportul public și taximetrie. Urmărirea prin GPS este de asemenea relatată.

Obiectivele acestor două proiecte includ reducerea importurilor și a cererii de monedă străină, urmărirea contrabandiștilor și a produselor petroliere contrafăcute, precum și reducerea poluării aerului din orașe. Există suficiente resurse de gaze naturale în Siria Centrală, iar țara se așteaptă să producă mai multe pe țărmul Mediteranei în viitor.

Pentru implementarea proiectului, este necesară construirea mai multor stații CNG și instalarea echipamentelor pe mașini. Proiectele de încercare erau deja implementate în Siria înainte de război.

Două câmpuri de exploatare care produc un total de 1 milion de metri cubi de gaz pe zi au fost puse în funcțiune la est de orașul sirian Homs și acest lucru ar trebui să îmbunătățească situația alimentării cu energie electrică a țării, a declarat Ministerul Sirian al Petrolului, Suleiman al-Abbas.

Criza benzinei din Siria a izbucnit la începutul lunii aprilie. La orele de vârf, cozile la benzinăriile din Damasc au ajuns la aproximativ 300 de mașini, situații similare observându-se și în alte orașe. Ulterior, autoritățile au majorat prețurile benzinei și au impus restricții la achiziționarea de combustibil.

Sursa: www.ngvjournal.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *