Cusco își construiește prima stație CNG, conversiile sunt în derulare

După 15 ani de așteptare, Guvernul regional al Cusco și Consorțiul Camisea au început construcția primei stații CNG, situată în cartierul San Jerónimo și au lansat primul vehicul convertit să funcționeze cu gaz natural. Este de așteptat ca instalația să fie finalizată în luna Februarie 2020. De asemenea, este avută în vedere deschiderea altor două stații în Cusco și în Quillabamba, care vor fi gata în luna Iunie, respectiv August a anului viitor.

Acest proiect, inclusiv conversia NGV, este finanțat cu un buget de până la 2 milioane USD, livrat de Camisea și este realizat în conformitate cu planul guvernului regional de a promova utilizarea gazelor naturale. Pentru aceasta, în februarie 2019 a fost semnat un acord de cooperare interinstituțional, în care au fost stabilite legături de cooperare, coordonare și asistență, pentru a facilita și promova dezvoltarea proiectului „Gaz natural pentru vehicule în regiunea Cusco”.

„Astăzi începe era gazelor naturale în Cusco, prima moleculă a ajuns. Aceasta a fost o lucrare comună a guvernării naționale, regionale și locale cu consorțiul ”, a declarat guvernatorul regional al Cusco, Jean Paul Benavente García, care a descris ziua drept istorică.

El a subliniat, de asemenea, că se preconizează faptul că acest proiect va stimula industria NGV cu convertirea pe gaz natural a cel puțin 1.000 de vehicule care funcționează în prezent cu benzină, pe lângă faptul că va anexa un coridor economic care permite aducerea gazelor industriale anul viitor.

Reprezentantul Consorțiului Camisea, Gonzalo Castro de la Mata Valdivia, a spus, de asemenea: „Cu investiția făcută în acest proiect, ne reafirmăm angajamentul față de Cusco. Pe termen scurt, regiunea va putea să folosească în sfârșit propriul său gaz natural, o energie ecologică și mult mai ieftină, care să permită șoferilor Cusco să economisească între 45% și 60%, în funcție de tipul de benzină consumat în prezent. „

În ceea ce privește conversia vehiculului, compania Limagas GN este responsabilă de transformarea unităților. A început cu cinci vehicule, iar obiectivul este de a converti 1.500 de autovehicule pe CNG între 2020 și 2021, într-o gamă de 100 până la 150 zilnic. Cele cinci NGV sunt acum alimentate la un distribuitor mic, situat în San Jerónimo.

Sursa: www.ngvjournal.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *