Testare Scania R410 cu CNG pe străzile din Lituania

În Lituania Compania de Logistică Vlantana și SG GAZ dezvoltatori de infrastructură pe gaze, fac teste cu primul camion alimentat cu gaz din țară, Scania R410 cu ocapacitatea a motorului de 13 litri. Testarea are loc pe rute locale și regionale. În Lituania în momentul de față gazul natural comprimat este cu 40% mai ieftin decât motorina.

”Scania R 410 pe CNG ne oferă oportunitatea de a deveni un lider în transportul durabil”, spune Vladas Stončius, director executiv Vlantana. ” Alte avantaje obținute prin utilizarea  unui astfel de  camion sunt accesul în zonele restricționate, accesarea feriboturilor și a parcărilor subterane.

Lituania are deja nouă stații funcționale de alimentare cu CNG în toate orașele importante. Testarea autovehiculelor de transport marfă pe CNG evaluează posibilitățiile pentru deschiderea primei stații GNL în anul 2020.

„Gazul devine o alternativă perfectă pentru toți operatorii de transport, nu numai din cauza aspectelor de mediu, ci și din cauza prețului competitiv”, spune Virginijus Korsakas, CEO al SG Gaz.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *