Columbia a depășit obiectivele de mobilitate pentru vehiculele cu gaz natural

Asociația columbiană a gazului natural (Naturgas) a dezvăluit numarul autoturismelor convertite pe gaz natural în anul acesta, precum și numărul vehiculelor care transporta pasageri, autobasculante și camioane- tractor ce au fost achiziționate în țară în ultimele 10 luni și  care funcționează din fabrică cu acest combustibil.

„Am depășit așteptările în diferite segmente ale cererii de transport. Gazul natural a fost un angajament de mobilitate durabilă pentru mulți primari și guvernanți, precum și pentru antreprenorii care deja văd economii în costurile de operare și îmbunătățiri ale calității aerului ”, a declarat Orlando Cabrales Segovia, președintele Naturgas.

Numărul de vehicule convertite în septembrie 2019 a depășit cifra obținută pe parcursul anului trecut. Potrivit Ministerului Minelor și Energiei, există 15.480 de unități care au pariat pe un combustibil mai economic și mai eficient, prezentând cea mai mare cantitate de conversii în Bogotá, Medellín, Cali, Barranquilla și Pereira.

În ceea ce privește taxiurile care funcționează cu gaz natural, numărul acestora a crescut considerabil, ajungând la 110 vehicule. Se așteaptă sosirea unui număr suplimentar de 65 vechicule, în principal la Bogota și Coffee Axis ( Regiunea cafelei columbiene).

În ceea ce priveste transportul public de pasageri, camioane, camioane-tractoare, autobasculante și colectoare de gunoi, 1.300 de vehicule grele dedicate gazului natural circulă astăzi, iar la sfârșitul anului vor fi aproximativ 1.600. „Transportul public și cel de marfă au fost convertite pe gaz natural datorită beneficiilor economice, oferind economii de aproximativ 50% în comparație cu transportul vechiculelor pe benzina și de 35% în comparație cu cele pe motorina”, a declarat Cabrales Segovia.

Antioquia are cea mai mare contribuție la vehiculele cu gaze naturale grele (488), urmată de Bolívar (340), Bogotá (284) și Valle del Cauca (81).

Un nou segment care va continua să crească în Columbia este cel al camioanelor- tractor. Țara va încheia anul 2019 cu peste 200 de camioane ce folosesc gaz natural, ceea ce este pozitiv pentru mediu, deoarece transportul de marfă este principalul poluant din orașe și provoacă o calitate slabă a aerului. În Bogotá, de exemplu, transportul de marfa este responsabil pentru 32% din emisiile de particule.

 

Sursa: www.gnvmagazine.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *