BWG Foods va lansa o flotă de vehicule CNG în Irlanda

BWG Foods a anunțat un program major de investiții în domeniul sustenabilității în valoare de 11 milioane de euro, menit să reducă semnificativ amprenta asupra mediului a lanțului său de aprovizionare pe scară largă la nivel național.

Ca parte a inițiativei de investiții, BWG Foods a devenit primul grup FMCG din țară care a lansat o flotă de vehicule alimentate cu gaz natural comprimat (CNG), ca urmare a unei investiții inițiale de peste 2 milioane EUR în cele 14 camioane noi, împreună cu infrastructura de sprijin. Aceste detalii au fost transmise de catre grup printr-un comunicat.

Vorbind în urma unui turneu de constatare la Centrul Național de Distribuție al BWG Food, liderul Fianna Fáil, Micheál Martin, a declarat: „Este foarte încurajator să vezi că o afacere majoră precum BWG Foods ia o poziție de lider în întreaga industrie cu acest program interesant de investiții, care va reduce semnificativ impactul asupra mediului”.

Grupul, care s-a asociat cu inițiativa Gaz Networks Irlanda, intenționează să-și extindă investițiile în vehicule CNG cu 6 milioane EURO suplimentari pentru încă 50 de vehicule până în 2025, ca parte a programului său mai larg de sustenabilitate a lanțului de aprovizionare.

„Sper că alte companii vor fi încurajate prin această decizie și vor lua măsuri pentru a-și urma procesul, făcând schimbări semnificative care vor ajuta la protejarea mediului nostru împotriva schimbărilor climatice.”

Grupul a afirmat că noile sale vehicule, care utilizează gazul natural drept cel mai ecologic combustibil fosil, generează în prezent reduceri de C02 de până la 22% per camion. Fiecare dintre camioanele noi ale BWG Foods, alimentate cu CNG vor parcurge aproximativ 120.000 de kilometri în următoarele 12 luni, fiecare camion reducând cu 7,5 tone emisiile de CO2.

Când biogazul devine disponibil pentru utilizare, BWG Foods preconizează că emisiile de CO2 din noua sa flotă de livrare vor scădea cu aproximativ 90% în comparație cu nivelurile de astăzi.

BWG Foods operează una dintre cele mai mari flote de livrare din țară cu aproximativ 280 de vehicule, care parcurg peste 25 de milioane de kilometri pe an.

Sursa: www.gnvmagazine.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *