Columbia reduce impozitul pe importul de vehicule cu gaz natural

Ministerul Comerțului, Industriei și Turismului din Columbia a redus cu 5% impozitul pentru importul vehiculelor care operează exclusiv cu gaze naturale, a raportat Asociația columbiană a gazelor naturale (Naturgas), ținând cont de Decretul 2051 din 13 noiembrie 2019 de modificare a tarifului vamal pentru importul vehiculelor.

„Sprijinim decizia Ministerului Comerțului, Industriei și Turismului, a Ministerului Finanțelor și Creditului Public și a Ministerului Mediului și Dezvoltării Durabile de a reduce taxa tarifară cu 5% pentru importul vehiculelor care funcționează exclusiv pe CNG, decizie ce răspunde nevoii de a încuraja mobilitatea durabilă în țară, îmbunătățind calitatea aerului și sănătatea columbienilor ”, a declarat Orlando Cabrales Segovia, președintele Naturgas.

Decretul explică faptul că, Comitetul vamal, tarifar și de comerț exterior a recomandat reducerea tarifelor pentru a respecta angajamentele internaționale și politicile publice legate de protecția sănătății umane, îmbunătățirea calității aerului și scăderea dependenței de combustibilii fosili neregenerabili.

Naturgas a raportat recent că numărul vehiculelor OEM alimentate cu gaze naturale a crescut de-a lungul anului. Pe de o parte, numărul de taxiuri cu CNG a crescut considerabil, ajungând la un numar de 110 vehicule. Mai mult, este de așteptat sosirea unui număr suplimentar de 65 de vehicule, în principal la Bogotá și Coffee Axis. În ceea ce privește autobuzele de transport public, camioanele și tractoarele, exista în prezent 1.300 de vehicule grele în funcțiune care sunt alimentate cu gaze naturale, iar la sfârșitul anului vor fi aproximativ 1600.

Sursa: www.ngvjournal.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *