Consumul de CNG iranian a crescut cu 10% în urma raționalizării benzinei

Șeful programului de promovare CNG al Companiei Naționale Iraniene de Distribuție a Produselor Petroliere (NIOPDC) spune că, consumul de gaze naturale comprimate (CNG) a crescut cu 10 %  în Iran, de la punerea în aplicare a schemei de raționalizare a benzinei.

„Consumul de CNG din țară a crescut cu două milioane de metri cubi pe zi, de la punerea în aplicare a planului de raționalizare a benzinei”, a spus Hassan Qolipour.

Vorbind într-o conferință de presă, Gholipour a pus consumul mediu de CNG din ultima lună, înainte de raționalizarea benzinei, la 19,3 milioane de metri cubi pe zi și a spus că cifra a crescut acum la aproximativ 22 mc, indicând o creștere de doi metri cubi pe zi.

El a mai menționat că în prezent există 2.400 de stații CNG în toată țara, adăugând că în aceste stații CNG sunt instalate peste 2.478 de compresoare.

În data de 13 noiembrie 2019, Guvernul Iranian a început raționalizarea benzinei subvenționate și a crescut prețurile carburanților, deoarece intenționează să utilizeze veniturile pentru susținerea familiilor defavorizate.

Conform unui comunicat publicat de Compania Națională Iraniană de Distribuție a Produselor Petroliere, prețul pentru un litru de benzină obișnuită a fost crescut la 15.000 de riali (aproape 35 de cenți raportat la rata oficială de 42.000 de riali per dolar), de la 10.000 de riali și rația lunară pentru fiecare pasager, mașina fiind setată la 60 de litri. Achizițiile suplimentare ar costa acum 30.000 de riali pe litru.

Datorită subvențiilor puternice și a devalorizării monedei sale, Iranul are unul dintre cele mai ieftine prețuri ale carburanților din lume, iar țara a luptat cu contrabanda de combustibil către țările vecine.

Sursa: www.gnvmagazine.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *