ECO-GATE începe testele de injecție și distribuția de gaze regenerabile în rețeaua Nedgia

Consorțiul European ECO-GATE, co-finanțat de Uniunea Europeană și condus de NEDGIA, distribuitorul de gaze al grupului Naturgy, a inițiat testele de injecție și distribuire a gazelor regenerabile generate la stația de epurare a apelor uzate (WWTP) din Butarque, către rețeaua de distribuție NEDGIA. Proiectul de gaz regenerabil Butarque are colaborarea lui Enagás, Canal de Isabel II, Naturgy și Comunitatea Madrid.

Aceasta reprezintă o etapă importantă în distribuția gazelor naturale în Spania, deoarece va fi prima dată când se injectează gaze regenerabile în rețeaua de distribuție, care va servi la dezvoltarea sistemului de certificate de origine pentru gazele regenerabile din țară, pentru a avansa în respectarea obiectivelor de decarbonizare a mediului propuse de Europa în 2030.

În stația de epurare din Butarque, administrată de Canal de Isabel II, NEDGIA a instalat un modul de producție de biometan (gaz regenerabil) care purifică biogazul din centrala de tratare a apelor uzate și un altul pentru a injecta biometanul produs în rețeaua sa de distribuție a gazelor naturale. În plus, susținut de rețeaua de distribuție NEDGIA, proiectul include și un furnizor de alimentare cu gaz natural comprimat (CNG) pentru vehicule, gestionat de Naturgy.

Pentru directorul Consorțiului European ECO-GATE, David Fernández, „biometanul este vectorul energetic care contribuie cel mai mult la economia circulară și poate rezolva problema stocării producției intermitente a altor energii regenerabile”, dar adaugă că „este necesar să avem sprijinul administrației pentru dezvoltarea pieței biometanului cu mecanisme de sprijin economic / financiar și promovarea certificatelor de origine pentru gazele regenerabile care există deja în alte țări ”.

Sursa: www.gnvmagazine.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *