Seat prezinta modelul Arona TGI pe CNG

Seat va prezenta modelul Arona TGI, versiunea hibrid cu gaz natural comprimat (CNG) al SUV-ului urban, la Salonul Auto de la Paris.

Seat Arona TGI este al patrulea model din gama spaniolă care are un sistem de propulsie pe CNG, dupa León, Ibiza și Mii. Noul SUV a fost proiectat și dezvoltat la sediul central din Martorell (Barcelona), unde va fi de asemenea produs și reprezintă un alt pas în programul de dezvoltare a mărcii spaniole.

Noul model are un motor TGI de 1.0 litri cu trei cilindri și 12 supape, capabil să ofere 90 de cai putere, atingând o viteză maximă de 172 km / h și ajungand la 100 km / h în 12,8 secunde. Propulsorul este asociat cu o transmisie manuală cu șase trepte.

Această variantă a sistemului Arona încorporează aceleași sisteme ca versiunea de 1.0 litri TSI pe benzina  și integrează componente care îi permit să circule cu gaz natural comprimat. În acest fel, acesta cuprinde trei rezervoare CNG situate sub podeaua portbagajului (cu o capacitate de 282 litri), o gură de umplere situată lângă cea de  benzină, conducte de gaz din oțel inoxidabil, senzori de presiune a gazului și un regulator electronic de presiune care controlează distributia gazului  în motorul TGI.

Vehiculul utilizează benzina ca si carburant  alternativ atunci când rezervoarele de GNC sunt epuizate. Rezervoarele de gaz au o capacitate de 14, 3 kilograme și oferă o autonomie de 400 km pe CNG. Datorită rezervorului de benzină, autnomia vehiculului crește cu încă 160 de kilometri.

 

Arona TGI  realizeaza o economie a costului pe kilometru de 50% in comparatie cu  omologul său pe benzină, cu 30%  fata de cel pe  motorină, si cu 15%  în comparație cu un vehicul alimentat cu gaz petrolier lichefiat (GPL).

Chiar si in comaratie cu un model hybrid electric care nu este plug-in, modelul TGI face o economie de 20% a costului pe km, potrivit cifrelor companiei.

 

Sursa : http://www.gnvmagazine.com/eng/noticia-cng_arrives_at_the_seat_arona_tgi__to_save_up_to_50__each_way-5492

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *