SOCAR deschide a doua statie pe CNG in Baku, Azerbaijan

Compania petrolieră de stat a Republicii Azerbaidjan (SOCAR) a deschis a doua stație de alimentare cu gaz natural comprimat (CNG) în Baku, capitala  Azerbaidjanului. Stația se spune că reprezintă o dovadă a angajamentului in curs de dezvoltare  al țării față de creșterea economică și socială durabilă.

În prezent, Azerbaidjanul deține 2,6 bilioane m3 aprox și 7 trilioane m3 de rezerve potențiale de gaze.

Președintele SOCAR, R. Abdullayev, a declarat că „realizările în domeniul producției și transportului de gaze naturale ne încurajează să implementăm un proiect pentru construirea unei rețele de stații de gaze naturale cu consum mare de gaze naturale în întreaga țară. Vreau să observ că cererea de combustibili și lubrifianți din lume crește rapid. CNG este un tip de combustibil alternativ mai accesibil și este mai ecologic, dar și mai sigur. CNG furnizează 80% mai puțin gaz de carbon decât benzina. Prin implementarea acestui proiect, SOCAR va contribui la îmbunătățirea în continuare a situației ecologice în țară „.

Intenția guvernului este de a promova adoptarea de gaze naturale în sectoarele industriei, construcțiilor, turismului și aprovizionării.

O flotă de autobuze cu gaz natural IVECO operează în prezent în Baku, administrată de BakuBus LLC. Se estimează că trecerea la gazele naturale poate reduce costurile cu aproximativ 390 USD / 10.000 km. Pentru vehicule, un metru cub de combustibil este AZN 0,45 (0,26 USD).

Sursa: https://www.ngvglobal.com/blog/socar-opens-second-cng-station-in-baku-azerbaijan-0825

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *