Prima ambulanta cu propulsie pe gaz natural comprimat

Iveco a livrat prima unitate a modelului Daily Blue Power NP, alimentată cu gaz natural comprimat (CNG), companiei spaniole de transport de urgență Grupo Tenorio, care o face prima ambulanță propulsată pe acest tip de combustibil în Europa.

Furgoneta de 12 metri cubi face parte din gama Iveco Daily Blue Power și este primul vehicul de transport cu gaz comprimat natual, cu o transmisie automată de opt trepte de viteza.  Acesta este dotata cu  un motor de 3,0 litri F1C, care generează o putere de 136 cai și care respectă normele de reglementare eficace a emisiilor poluante Euro 6 / D, ce emit o particulă poluantă cu 76% și un NOx de 12% la versiunea pe diesel.

Cristian Tenorio, directorul general al Grupului Tenorio, care are o flotă de 1.000 de vehicule, a explicat că, datorita acestei achizitii, ei vor putea „să aibă grijă de mediu și să elimine zgomotul motorului”. „În acest fel, obținem mai mult confort pentru pacienții pe care îi mutăm”, a adăugat el, pentru a spune mai târziu că intenția companiei este ca, în viitor, mai mult de 50% din parcul său să fie format din vehicule alimentate cu gaz natural.

Sursa:

http://www.gnvmagazine.com/eng/noticia-first_ambulance_powered_by_compressed_natural_gas_in_europe-5495

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *