Conduce cu SEAT pe CNG de la Sagrada Familia la Turnul Eiffel cu doar 45 euro

1 octombrie 2018. Care este costul de combustibil pentru a conduce de la Barcelona la Paris?  Antonio Calvo, șeful de mobilitate durabilă de la SEAT, sa urcat la volanului unui SEAT Leon 1.5 TGI cu care a realizat mai mult de 1.000 km pentru a calcula acest  cost.  Următorul jurnal detaliază călătoria într-o mașină alimentată cu gaz natrual comprimat spre capitala franceză, unde va fii în această săptămână  International Car Show:

– Punctul de plecare, Sagrada Familia: Antonio Calvo pornește de dimineață de la treptele bazilicii lui Antoni Gaudi cu un rezervor plin de gaz.

– Barcelona-Toulouse, pentru 15 euro: Calvo traversează granița cu Franța și acoperă o distanță de peste 400 km fără oprire, cu o viteză medie de 120 km / h. El face prima oprire pentru a-și alimenta masina cu carburant atunci când pleacă din orașul Toulouse. În timp ce umple rezervorul, el mentioneaza ca: „Procesul este foarte simplu, deoarece duza universală vă permite să realimentați, ca de obicei, ca la orice stație de benzină”. Până în prezent, a cheltuit 15 EUR și mai are aproximativ 680 km până la destinația finală.

– Următorul stop, Limoges: În timp ce conducea prin zona rurală franceză, acest expert subliniază că „conducerea unei mașini alimentate cu gaze naturale reduce emisiile de CO2 cu 25% comparativ cu o mașină pe benzină iar  oxizi de azot cu 75% comparativ cu motorina”. Antonio ajunge la Limoges, unde se oprește din nou să alimenteze: „Am acoperit acum 684 km și am cheltuit 25 de euro pe aproximativ 24 de kilograme de gaz”, spune el.

– Ultimi  392 km până în Orașul Luminii: Calvo pornește spre destinatia finala a călătoriei sale și când ajunge la limitele orașului Paris se confruntă cu  restricțiie de trafic pentru a accesa centrul orașului din cauza numeroaselor probleme de poluare a aerului. Cu o populație de peste două milioane de oameni, acest expert reamintește că ,, acest oraș pune tot mai multe restricții asupra celor mai poluante mașini. Dar, din moment  ce conduc această mașină pe CNG, o pot face fără probleme, chiar dacă exista restricții de circulație în prezent din cauza nivelurilor ridicate ale poluării. Mobilitatea prin utilizarea gazelor naturale vehiculelor este considerată de către UE ca fiind eficientă din punct de vedere ecologic datorită emisiilor sale reduse „.

Misiune indeplinita la poalele Turnului Eiffel: După sosirea la Champs-Élysées, șeful mobilității durabile face evaluarea finală a călătoriei: „Am acoperit o distanță totală de 1.076 km și am cheltuit numai 45 de euro, ceea ce înseamnă o medie de 3,6 kilograme de gaze la fiecare 100 de kilometri Economisirea costurilor este, cu siguranță, unul dintre multele avantaje ale CNG.În fapt, dacă am fi efectuat aceeași călătorie cu o mașină pe benzină, ar fi costat cu 50% mai mult; Cu 30% mai mult dacă ar fi fost un motor diesel „, concluzionează el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *