Compania de Transport Municipal din Madrid (EMT) continuă reînnoirea masivă a flotei cu CNG

Compania de Transport Municipală din Madrid (EMT) își continuă reînnoirea masivă a flotei cu noi achiziții în care sunt incluse sute de autobuze alimentate cu gaz natural.   În perioada 2016-2020, EMT va finaliza acest proces prin reînnoirea a 60% din flota sa, achiziționând 1222 de autobuze noi. Importanța investiției face ca flota Companiei de Transport Municipală din Madrid să devină una dintre cele mai mari din Europa.

Prin realizarea proiectului de aproape 390 de milioane de euro, principalul furnizor de mijloace de transport pentru transportul public din Madrid precizează că până la sfârșitul anului 2020 întreaga flotă de autobuze va fi „eco”, ceea ce înseamnă emisii zero sau scăzute.

În plus față de această investiție pentru reînnoirea flotei, au fost luate și măsuri de adaptare a flotei existente pentru o sumă care depășește 3,22 milioane de euro. În paralel, EMT realizează o investiție importantă, ce depășește 18 milioane de euro, în ceea ce privește îmbunătățirea Centrelor Operaționale pentru a-și adapta facilitățile tehnice la noile sisteme de propulsie a autobuzelor (CNG, hibride, electrice, inducție).

În perioada 2016-2018 EMT a achiziționat un total de 697 de autobuze pentru o sumă de 216,1 milioane de euro. Dintre cele 700 de vehicule, 590 sunt autobuze alimentate cu gaz natural comprimat (CNG), iar 54 sunt autobuze CNG articulate, 30 autobuze hibrid, 15 autobuze electrice și 8 microbuze electrice.

Pentru acest an și pentru anul 2020 este planificată achiziționarea a 525 de autobuze: 460 autobuze standard CNG, 55 autobuze electrice standard și 10 microbuze electrice. În acest scop, EMT va investi 92,6 milioane de euro în 2019 și 81 milioane de euro în 2020.

În ceea ce privește adaptarea flotei existente, 98 din autobuzele cu mai mult de 10 ani vechime au fost complet recondiționate și 5 unități hibride au fost transformate în vehicule electrice cu sistem de încărcare prin inducție. De asemenea, au fost instalate sisteme automate de stingere a incendiilor pentru întreaga flotă.

Sursă: www.ngvglobal.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *