Ontruck și Gas2Move pariază pe camioane pe CNG în Spania

Ontruck, operator spaniol de transport rutier de marfă regional, a ajuns la un acord cu compania Gas2Move, companie care oferă soluții de mobilitate durabilă pe ultimul kilometru, pentru a introduce șase noi vehicule grele alimentate cu gaze naturale în regiunea Madrid.

Există deja șase camioane de 18 tone, care în prezent au acces în zona Madrid Central, fiecare având sarcină utilă 7,5 tone și autonomie de aproape 700 km, care acoperă șase rute de transport între centrele logistice din zona metropolitană din Madrid.

Propulsia pe gaze naturale va permite realizarea unei economii de combustibil între 30% și 40% în comparație cu vehiculele pe motorină sau pe benzină, iar prin folosirea celor șase camioane se va reduce emisia cu 45 tone de CO2în fiecare an, față de echivalentele lor diesel, potrivit estimărilor ambelor companii.

„Dacă vrem să protejăm planeta, este esențial să ne îndreptăm către modele de mobilitate mai durabile, iar angajamentul față de vehiculele mai puțin poluante, cum ar fi Gas2Move, este cheia reducerii impactului acestui sector asupra mediului, motiv pentru care colaborarea noastră nu se va încheia aici și sperăm să putem integra noi vehicule pe gaz în restul regiunilor în care operăm. La Ontruck ne străduim să optimizăm sistemele noastre de transport prin gestionarea inteligentă a rutelor care evită kilometrii goi, pentru a reduce emisiile inutile și pentru a ajunge la eficiența energetică „, a declarat Thiago Silva, Director de Operațiuni al Ontruck.

„Gazul natural pentru autovehicule, fie în regim GNL, fie CNG, reduce între 25 și 30% din emisiile de CO2, 85% din oxizii de azot și sulf și 95% din particulele fine PM2.5 si PM10. Prezența acestor vehicule pe drumurile și orașele noastre va avea un impact pozitiv incredibil asupra atmosferei. Acordul cu Ontruck ne permite să avansăm în acest obiectiv și să pariem împreună pentru un transport mai durabil „, a declarat Andrés Nieto García, directorul operațiunii Gas2Move.

 

www.gnvmagazine.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *