Scania vinde primul camion 100% CNG și biometan la Fenatran

Scania a anunțat vânzarea primului camion alimentat cu gaz natural comprimat (CNG) și cu biometan la Fenatran 2019 , cea de-a 22-a ediție a expoziție internaționale de transport rutier de marfă.

Modelul R 410 a fost achiziționat de RN Logítica, din São Paulo, și va fi utilizat pe ruta São Paulo – Rio de Janeiro pentru a transporta produse de la firma franceză L’oreal.

Dacă funcționează cu CNG, reducerea emisiilor de CO2 poate fi de până la 15%, în comparație cu un diesel similar, iar dacă combustibilul este biometan reducerea emisiilor poate sa fie de până la 90%.

„Vehiculele cu combustibil alternativ, precum gazul natural, vor juca un rol esențial în trecerea la un sistem de transport mai durabil. Scania conduce această transformare și se angajează să-și sprijine clienții cu soluții rentabile care contribuie la sustenabilitatea în sfera economică, de mediu și socială ”, spune Roberto Barral, vicepreședinte al operațiunilor comerciale pentru Scania în Brazilia.

„RN Logística are un apel foarte puternic în problema mediului. Este o cale fără întoarcere, toată lumea va trebui să migreze către soluții mai durabile, iar la fel ca și Scania, ne implicăm în acest sens. Ne așteptăm să obținem economii de combustibil de 30% și să contribuim la reducerea emisiilor de CO2. Parteneriatul nostru cu Scania este recent, dar este în creștere și putem vorbi despre afaceri noi în următoarele zile ”, explică Rodrigo Navarro, director comercial al RN Logística, având clienti precum: L’oreal, Samsung, HP, Nestlé, Starbucks etc.

 

Sursa: www.gnvmagazine.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *