Engie începe operațiunile pentru a deschide prima stație de alimentare NGV în Veracruz

Compania ENGIE a început operațiunile pentru a deschide prima stație de alimentare pentru vehicule ce funcționează cu gaze naturale (NGV) în Veracruz, Mexic, după achiziția a 70% din capitalul companiei mexicane GASECO GOLFO.

Odată cu intrarea în funcțiune a instalației ENGIE, transportul public din Veracruz va avea acces la un combustibil care emite cu 80% mai puține particule poluante și generează economii la prețul carburantului de până la 45% în comparație cu folosirea combustibililor convenționali.

Stația este începutul unui proiect care include construcția și exploatarea a aproximativ 20 de stații în următorii 5 ani, ceea ce reprezintă o investiție estimată la 35 de milioane de dolari.

Planul de afaceri al companiei are în vedere deschiderea mai multor stații de alimentare în Veracruz, Quintana Roo, precum și în Yucatán, Tabasco, Campeche, Tlaxcala, Statul Mexic, Tamaulipas, Puebla, Querétaro și Jalisco, unde compania deține și rețele de gaze naturale.

ENGIE a adăugat că, odată cu punerea în funcțiune a stației, există și oportunitatea de a gestiona transportul și distribuția gazului natural pentru vehicule, cât și generarea de electricitate. De asemenea, completează oferta de mobilitate sustenabilă, stimulând atât mobilitatea electrică cât și cea a gazului natural.

Sursa: www.gnvmagazine.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *