Rusia își îndreaptă atenția către realimentarea mobilă pentru a sprijini piața în creștere a NGV

În luna iunie a acestui an, la Sankt Petersburg, Asociația Națională Rusă NGV a organizat un mic dejun de afaceri pe tema Mobile Solutions ca stimulent pentru dezvoltarea pieței de combustibil NGV. Printre participanți s-au numărat experți de vârf din industrie și reprezentanți ai producătorilor de echipamente și automobile, inclusiv Grupul de companii RariTEK.

Conversia pe gaz natural a vehiculelor este în creștere dinamica. Începând cu 2019, prin decizia guvernului rus, au fost introduse mecanisme de subvenționare pentru participanții pe piață atât la nivel federal, cât și la nivel regional. Un număr tot mai mare de entități constitutive ale Federației Ruse se îndreaptă spre introducerea de beneficii fiscale pentru transport către proprietarii de vehicule alimentate cu metan.

Datorită poziției active a Ministerului Industriei și Comerțului Federației Ruse, producătorii de mașini extind gama modelelor de vehicule alimentate cu metan. Pe lângă o gamă largă de camioane, autobuze și vehicule cu destinație specială (KAMAZ, GAZ, Ural, Scania, Iveco, Volgabas), piața a văzut în acest an apariția modelelor din fabrică de mașini alimentate cu gaz natural (Lada, Renault, Hyundai).

Situația creează o fereastră de oportunitate pentru dezvoltarea sectorului de alimentare cu combustibil, pentru care soluțiile mobile și modulare bazate pe evoluțiile tehnologice moderne vor juca un rol crucial.

CEO-ul RariTEK, Rafael Batyrshin, a prezentat un proiect pilot pentru a rezolva problema lipsei infrastructurii de alimentare cu gaz în orașele mici din Rusia. În orașul Mendeleevsk din Republica Tatarstană, unde nu există stații fixe de alimentare cu gaz natural, RariTEK și-a instalat stația sa mobilă „PAGZ” de alimentare cu gaz natural.

Sursa: www.ngvglobal.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *