Prima combină din lume care funcționeză pe gaz natural comprimat

Un recent producător de mașini din Belarus a prezentat prima combină din lume care folosește gaz natural comprimat (CNG), la recenta expoziție Agritechnica 2019.
Gomselmash a prezentat mașina inovatoare Palesse GS 4218 CNG la evenimentul care a avut loc la Hanovra, luna trecută. „Prima combină ecologică din lume” este alimentată cu gaz natural comprimat – metan.
Potrivit firmei, este singura mașină agricolă din lume care asigură toxicitatea emisiilor la nivelul clasei de mediu Etapa V fără a folosi Adblue și filtru de particule.
În locul unui rezervor de combustibil obișnuit, mașina de recoltat este prevăzută cu opt cilindri de gaz cu o capacitate de 1.816 litri sau până la 400m3 de gaz metan comprimat.
Metanul este pe jumătate mai ușor decât aerul și din acest motiv, în cazul unei scurgeri, dispare „rapid și complet” fără a provoca un pericol de incendiu. Mai mult, buteliile de gaz sunt fabricate din fibre de carbon extrem de durabile, care sunt mai fiabile decât metalele.
Este nevoie de 15 minute pentru a alimenta complet combina și cantitatea de gaz este suficientă pentru opt ore de lucru, adaugă Gomselmash.
Utilizarea metanului ca și combustibil poate reduce de 2-3 ori emisiile toxice în natură și costurile de combustibil cu 40%.
Combina folosește o schemă clasică pentru treiereatul și separarea boabelor. Este proiectată pentru recoltarea culturilor de cereale, floarea soarelui, porumb, leguminoase, colza și plantele cu semințe de iarbă.
Sursa: www.gnvmagazine.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *