Omnitek Engineering încheie un acord strategic pentru un motor pe gaz natural de 13 litri

Omnitek Engineering Corp. spune că a încheiat un acord de cumpărare a valorilor mobiliare cu G.ON Global Investments SRL, o companie cu răspundere limitată organizată în conformitate cu legile României. G.ON Global a fost înființată de unul dintre fondatorii originali ai companiei G.ON SRL din București, un client Omnitek Engineering care a angajat Omnitek în 2018 pentru a dezvolta un motor cu capacitate cilindrică de 13 litri pe gaz natural, ce dezvoltă peste 400 CP, pentru camioane Clasa 8 și aplicații de autobuz.

Omnitek a încheiat Acordul cu o investiție de 640.000 USD la un preț de 0,179 dolari per acțiune și o opțiune de a investi 640 000 dolari suplimentari în aceleași condiții. Informații suplimentare cu privire la tranzacție sunt disponibile astăzi în dosarul companiei 8-K.

G.ON SRL va asambla camioanele cu gaz natural care folosesc motorul de 13 litri. Omnitek Engineering va fi furnizorul exclusiv OE de componentele cheie ale sistemului de management al motoarelor cu gaz natural, componente necesare pentru ca motorul să îndeplinească standardul de emisii EURO 6.

Omnitek Engineering va avea drepturile de distribuție pentru camioanele pe gaz natural Euro 6 Clasa 8 în anumite țări, inclusiv Statele Unite ale Americii, Mexic, America de Sud, Israel, Emiratele Arabe Unite și Nigeria.

„Capacitatea tehnologiei Omnitek de a atinge standardele de certificare a emisiilor EURO 6, care reprezintă un avantaj competitiv ce nu este ușor de realizat, reprezintă o etapă importantă pentru companie. Disponibilitatea unui motor heavy-duty cu gaz natural de 13 litri EURO 6, împreună cu acumularea rapidă a infrastructurii de alimentare cu gaze naturale, ar trebui să accelereze în continuare implementarea vehiculelor grele pe gaze naturale în Europa, precum și în alte regiuni ale globului”, a declarat Werner Funk, președinte și director executiv al Omnitek Engineering Corp.

 „Emisiile de CO2, NOx și carbon negru provenite de la motoarele diesel, emisiile puternice de gaze cu efect de seră (GES) sunt reduse atunci când se utilizează gaz natural, iar tehnologia noastră oferă țărilor de pe glob o soluție viabilă și dovedită pentru a aborda politicile de emisii ale 200-nation Paris Agreement, acord ce privește schimbările climatice. În plus, diferența de prețuri între motorină și gazul natural face ca utilizarea motoarelor cu gaze naturale să fie deosebit de atractivă pentru operatorii de flote, iar cererile pentru contracte suplimentare de dezvoltare a motoarelor EURO 6 au crescut în urma anunțului nostru inițial privind acest proiect de dezvoltare ”, a spus Funk.

Sursa: www.ngvglobal.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *