Redexis își construiește prima stație de alimentare cu gaz natural în Insulele Baleare

Redexis, o companie integrală de infrastructură energetică și Servialsa Service Station Group au semnat un acord privind promovarea gazelor naturale pentru vehicule în Mallorca. Obiectivul este construirea, punerea în funcțiune și exploatarea unei instalații de alimentare cu gaz natural de către Redexis la stația de servicii „Es Port” pe care Servialsa o are în Portul Alcudia. Odată finalizat, acest nou site le va permite tuturor cetățenilor să-și realimenteze NGV-urile fără nicio limitare.

Redexis intenționează să facă o investiție de 700.000 de euro pentru a realiza construcția acestei stații de alimentare, prima de acest gen a companiei din Insulele Baleare, a căror pornire este prevăzută pentru a doua jumătate a anului 2020.

Noua instalație va avea un compresor de 1.500 Nm3 / h și două pompe CNG cu două poziții de realimentare simultane, capabile să furnizeze CNG la toate tipurile de vehicule, cu timpi de realimentare între 3 minute pentru autoturisme și 8 minute pentru vehicule grele.

Odată cu semnarea acestui acord, Redexis continuă cu obiectivul de a crește rețeaua de alimentare cu CNG din Spania pentru a contribui la o mobilitate mai sustenabilă și mai economică a sistemului de transport spaniol.

Datorită acestei stații de alimentare cu gaz natural, cât și a altor stații pe care Redexis intenționează să le construiască în Mallorca, companiile de pasageri, mărfuri, flotele companiei și mașinile private vor putea accesa acest combustibil verde. În acest fel, noi moduri de mobilitate mai sustenabile sunt deschise în Insulele Baleare, unde legea privind schimbările climatice prevede interdicția de a vinde vehicule diesel din 2025.

Rețeaua de alimentare cu gaze naturale continuă să crească în Spania, iar noua hartă a punctelor de alimentare răspunde cererii în creștere privind acest combustibil și consolidează disponibilitatea lui pe piață, având în vedere acceptarea din ce în ce mai largă pe care o au NGV-urile. Pentru a analiza acest scenariu extrem de pozitiv pentru gazul natural și mobilitatea sustenabilă și pentru a evalua cele mai noi tehnologii de combustibil alternativ pentru transportul rutier și maritim, AltFuels Iberia 2020 va avea loc în perioada 5-9 Octombrie la Centrul Expozițional IFEMA din Madrid.

 

Sursa: www.ngvjournal.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *