Uniunea Europeană sprijină extinderea infrastructurii irlandeze de alimentare cu CNG

Gaz Networks Irlanda a încheiat un acord cu compania de gestionare a deșeurilor Panda (parte a grupului Beauparc) pentru a dezvolta două stații publice de alimentare rapidă cu gaz natural, la Dublin. Proiectul este co-finanțat de Gas Networks Irlanda și de organizația Uniunii Europene CEF (Connecting Europe Facility ), ca parte a proiectului Causeway Ireland Network Gas.

Cele două instalații de realimentare vor fi amplasate strategic: una pe Southside în Ballymount, lângă N7 și M50, iar cealaltă pe Northside, în Finglas, aproape de N2, M50 și M1. Construcția proiectului va începe în vara anului viitor, ambele stații urmând să fie în funcțiune până la sfârșitul anului 2020.

„Emisiile Irlandei rezultate din transport continuă să crească; în timp ce acesta este produsul secundar al susținerii economice și creșterii ocupării forței de muncă, ca țară ne confruntăm cu provocări semnificative pentru îndeplinirea obiectivelor noastre de reducere a emisiilor. Gas Networks Irlanda conduce dezvoltarea acestei noi rețele de transport mai curat, pentru a sprijini Irlanda în reducerea emisiilor de carbon și pentru a oferi operatorilor flotelor irlandeze opțiuni energetice mai sustenabile”, a declarat Ian O’Flynn, șeful afacerilor comerciale și corporative al Gas Networks Irlanda.

Panda intenționează să comisioneze 45 de vehicule pe gaz natural ca parte a noii flote „verzi” în următorii trei ani. Această mișcare este prima de acest gen pentru un operator de deșeuri municipale din Dublin și face parte din angajamentul companiei de a reduce emisiile și amprenta de carbon în cadrul operațiunilor sale.

 „Sustenabilitatea este în centrul activității noastre și acesta este un pas semnificativ pentru compania noastră care ne va ține în fruntea excelenței industriale ecologice. Parteneriatul cu Gas Networks Irlanda ne permite să realizăm ambițiile noastre în furnizarea acestei flote verzi ”, a declarat Brian Bolger, directorul Group Fleet la Panda.

La începutul acestui an, Gas Networks Irlanda a lansat prima stație CNG din Irlanda, în portul Dublin, iar cea de-a doua urmează să fie pusă în funcțiune la Cashel la începutul anului viitor.

Sursa: www.ngvjournal.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *