NGVA Europe sprijină Acordul Verde European

La Bruxelles, în data de 11 decembrie 2019, Comisia Europeană a lansat oficial „Acordul Verde European”, un plan cuprinzător care ghidează alegerile pentru politica climatică pentru următorii cinci ani. Obiectivul final este atingerea neutralității climatice în 2050 prin creșterea ambiției generale în mai multe sectoare contemporane precum energia, transportul, agricultura și finanțele.

NGVA Europe sprijină acest efort important de recunoaștere a sinergiilor dintre toate aceste sectoare. De fapt, este prima încercare politică de a prezenta o viziune cuprinzătoare care va accelera reducerea efectivă a CO2.

Aceasta este o abordare susținută întotdeauna de NGVA Europe, întrucât promovează un combustibil ecologic precum gazul regenerabil. Pe lângă cuplarea sectorială, gaze din surse regenerabile oferă și o integrare sectorială a gestionării deșeurilor și a sectoarelor agricole, permițând astfel o abordare inteligentă pentru tratarea deșeurilor. În timp ce produc energie sustenabilă, generează și o serie de produse secundare de înaltă calitate, cum ar fi bio-îngrășământul. Acesta este exemplul perfect care arată realizarea modelului de economie circulară. Pentru a-l cita pe președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen: [un model de] „creștere care dă înapoi mai mult decât ia”.

Creșterea nivelului de ambiție generală va trebui să fie tratat cu atenție pentru a evita ca urgența climatică să declanșeze o urgență socială. Acest lucru poate fi asigurat printr-o tranziție energetică progresivă, elaborată în cooperare cu industria europeană, în care schimbările sinergice vor conduce la pași concreți împotriva schimbărilor climatice.

Secretarul general, Andrea Gerini, a adăugat „Nici o tehnologie nu trebuie să fie privilegiată față de alta, dar toate soluțiile au avut în vedere beneficiile pentru sustenabilitate. O abordare holistică privind toate soluțiile care contribuie la îndeplinirea obiectivelor UE în materie de energie, mediu, climă și economie circulară este necesară pentru a asigura condiții de concurență echitabile. Tehnologiile pentru gaze naturale combinate cu cele pentru gazele regenerabile pot contribui astăzi la o mobilitate neutră de carbon ”.

Sursa: www.ngva.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *