Estonia: Tallinn va lansa 100 de autobuze noi alimentate cu gaz natural în anul 2020

În ultimele zile, producătorul de autobuze Solaris (parte a grupului CAF) a încheiat diverse contracte pentru furnizarea de unități ecologice către orașe din Estonia, Polonia, Norvegia, Ungaria și România pentru o sumă totală de peste 70 de milioane de Euro.

Printre aceste acorduri, Solaris a câștigat licitația pentru furnizarea a 100 de autobuze urbane CNG pentru capitala Estoniei. La sfârșitul anului 2020, Tallinna Linnatranspordi AS, operatorul orașului va primi 60 de autobuze Solaris Urbino 12 și 40 de autobuze articulate Solaris Urbino 18. Cu o valoare totală de 27 de milioane de Euro, acesta este cel de-al doilea contract care a fost atribuit producătorului polonez pentru vehicule de acest tip.

Modelele de 12 și 18 metri, vor fi dotate cu un motor de 239 kW convertit pentru a funcționa pe CNG. Acest motor va fi echipat cu o funcție de pornire la rece pentru a facilita pornirea la temperaturi exterioare scăzute, în plus, va fi dotat cu transmisie automată pentru a garanta confortul optim în timpul conducerii. Rezervoarele de depozitare CNG, cinci la număr, vor fi montate pe acoperiș și vor avea o capacitate de 315 litri fiecare.

Autobuzele sunt de asemenea remarcate pentru capacitatea lor mare de pasageri, având loc pentru mai mult de 80 de pasageri în modelul Urbino 12, în timp ce Urbino 18 va putea transporta până la 150 de pasageri.

Prezența vehiculelor ecologice Solaris în Tallinn datează din 2002, iar de atunci, compania a furnizat peste 50 de troleibuze. Acest contract face ca Estonia să fie a 14-a țară europeană dotată cu autobuzele Solaris CNG, alăturându-se altor țări precum Germania, Norvegia, Suedia, Republica Cehă, Italia, Olanda, Spania și Franța.

Sursa: www.ngvjournal.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *