Prima stație publică de alimentare cu bioCNG a fost inaugurată în Belgia

Prima stație bioGNC deschisă publicului din Belgia a fost inaugurată la benzinăria Total, situată la intrarea în complexul Marchinal Matinal din Bruxelles.

Aceasta este a patra stație cu gaz natural comprimat (CNG) din regiunea Bruxelles, dar prima a cărei combustibil este 100% sustenabil și regenerabil, a declarat compania în cadrul unei conferințe de presă la sediul central al SIBELGA, care administrează rețeaua de electricitate și gaz din capitală.

Belgia are aproximativ 18.500 de vehicule CNG, dintre care aproximativ 1.000 sunt la Bruxelles. Deținătorii acestora cheltuiesc cu 70% mai puțin pe kilometru decât cei care utilizează motorină și cu 80% mai puțin decât cei care utilizează benzină, potrivit unui studiu al Comisiei pentru reglementarea energiei electrice și a gazelor (CREG).

Din punct de vedere ecologic, reducerile sunt de asemenea semnificative: cu 20% mai puțin dioxid de carbon și cu 80% mai puține particule.

Proprietarii de vehicule pe CNG au acum 130 de stații în Belgia, dintre care patru la Bruxelles și aproximativ zece în suburbi. Total, Dats și Q8 au în plan să instaleze mai multe pe termen scurt.

CNG, care este „aproape neutru de carbon”, oferă „toate avantajele: mai puțin zgomot, mai puține particule fine, poluanți și cheltuieli”, a declarat Bernadette Spinoy, directorul general al companiei Total Belgia, care își propune să adauge anul viitor câte o nouă stație pe lună. Deocamdată, CNG nu este produs în Belgia, ci este importat din Olanda prin intermediul rețelei de distribuție a gazelor naturale.

Stația aleasă să găzduiască prima priză de alimentare cu bioGNC din Belgia, „la un punct de intrare și ieșire din Bruxelles”, se află lângă sediul SIBELGA, al cărui director, Marie-Pierre Fauconnier, a explicat că și compania sa a dorit să-și aducă contribuția. „„Ecologizarea flotei noastre de 373 de autoutilitare reprezintă un cost de doar 2%”, a dezvăluit ea. „Scopul nostru este de a atinge o țintă de 50% din vehiculele ecologice în 2021 și 100% până în 2028”.

Sursa: www.gnvmagazine.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *