Spania: noile autobuze cu gaz natural se alătură transportului public din Mallorca

Președintele Guvernului Insulelor Baleare Francina Armengol și primarul orașului Palma José Hila au prezentat noua flotă de autobuze a Companiei Municipale de Transport (EMT), care va fi pusă în funcțiune înainte de sfârșitul anului. EMT a achiziționat 100 de autobuze noi CNG în valoare de 32 de milioane de euro. Guvernul, prin fondul de capital și Fondul European de Dezvoltare Regională (Federo), a contribuit cu 7,1 milioane de euro la investiție. Dintre aceste vehicule noi, 20 vor începe să circule înainte de sfârșitul anului, în timp ce restul vor face acest lucru înainte de primăvara anului 2020.

Președintele a susținut că transportul public este „cea mai confortabilă, ecologică și cea mai ieftină soluție”. În această privință, ea a amintit că promovarea transportului public este esențială pentru a iniția o tranziție eficientă către reducerea poluării și către energiile regenerabile, așa cum este stabilită prin Legea Schimbărilor Climatice.

EMT are 175 de autobuze cu o vârstă medie de 15 ani. Acum, flota va fi reînnoită cu aceste 100 de vehicule noi, înlocuind motorina cu gazul natural și reducând emisiile cu o treime iar poluarea fonică la jumătate. Vor fi 60 de autobuze de 12 metri; 12 autobuze de 15 metri și 28 autobuze de 18 metri. Toate vor avea o pătură fotovoltaică pe acoperiș pentru a alimenta cu energie solară interiorul echipamentului.

Mai mult, Armengol a prezentat noul serviciu de transport public interurban (TIB) care va fi oferit zonei Ponent din Mallorca. Toate serviciile se vor face cu 50 de autobuze noi CNG și cinci autobuze electrice hibrid. Unele dintre îmbunătățiri includ reducerea timpului de călătorie cu legături directe în Palma. Pe lângă aceste 55 de autobuze noi cu energie alternativă, inițiativa include instalarea unei stații de gaz natural în municipiul Calvià, cât și instalarea a două încărcătoare electrice.

Ministrul Mobilității și Locuinței, Marc Pons, a declarat că noul serviciu implică o schimbare a modelului de mobilitate rutieră din Mallorca, deoarece permite Administrației să proiecteze direct oferta de servicii și să îmbunătățească monitorizarea acesteia.

Sursa: www.ngvjournal.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *