Prima rețea la nivel național de proiecte bio-CNG în curs de dezvoltare în S.U.A.

Dominion Energy și Vanguard Renewables au anunțat un parteneriat strategic de peste 200 de milioane de dolari la nivel național pentru a converti metanul din fermele de lactate din SUA în gaze naturale curate, regenerabile, care pot încălzi case, alimenta vehicule și întreprinderi de energie electrică. Mai multe proiecte sunt în curs de dezvoltare în Georgia, Nevada, Colorado, New Mexico și Utah, cu proiecte suplimentare planificate la nivel național. În cadrul acestui parteneriat, Dominion Energy va deține proiectele și va comercializa biometanul, iar filiala Vanguard Renewables Clean Energy Investment USA dba Vanguard Renewables Ag va proiecta, dezvolta și opera proiectele.

„Prin parteneriatul nostru strategic cu Vanguard Renewables și alianța noastră strategică cu fermierii de lactate din America, accelerăm rapid pentru prima dată la scară națională, dezvoltarea acestor proiecte de transformare,” a spus Diane Leopold, co-șef operator al Dominion Energy. „Reducem substanțial emisiile de gaze cu efect de seră de la fermele de lactate din SUA, furnizăm noi surse de energie curată consumatorilor din SUA și oferim o nouă sursă de venituri pe termen lung pentru fermele de familie din toată țara.”

„Alianța noastră pe mai mulți ani cu fermierii de lactate din America demonstrează angajamentul nostru de a colabora cu comunitatea de produse lactate pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră și pentru a îmbunătăți beneficiile operaționale și economice pe termen lung pentru fermele de familie. Pentru prima dată, producătorii de lactate din toată țara au parteneri cu resurse financiare substanțiale și cu o înțelegere profundă a industriei acestor produse, care lucrează alături de ei pentru a acționa acum cu privire la rezolvarea acestor provocări ”, a declarat Kevin Chase, co-fondator și Chief Investment Officer al Vanguard Renewables și CEO al Vanguard Renewables Ag.

Prin captarea metanului din fermele de lactate din SUA și transformarea acestuia în biometan, parteneriatul Dominion Energy și Vanguard Renewables va reduce emisiile anuale de CO2 echivalente cu peste 450.000 de tone metrice, aproape cât s-ar reduce dacă 100.000 de mașini nu ar mai circula, sau dacă s-ar planta 7,5 milioane de copaci noi în fiecare an.

Un astfel de proiect este format dintr-un grup de ferme ce dețin per total 20.000 – 30.000 de vaci. Metanul produs din deșeurile de grajd este capturat printr-un proces cunoscut sub denumirea de digestie anaerobă Farm Powered® și este apoi transportat prin intermediul liniilor de captare de joasă presiune într-o instalație de condiționare centrală. Odată ce gazul este procesat și curățat de orice impurități, acesta este livrat consumatorilor locali prin rețeaua de distribuție subterană existentă.

Sursa: www.ngvjournal.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *